MSMPS vine cu informații suplimentare în privința pacientei diagnosticate cu virusul Coronavirus de tip nou

  • 08 Martie 2020 17:04
MSMPS vine cu informații suplimentare în privința pacientei diagnosticate cu virusul Coronavirus de tip nou

Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale spune ca pacinta diagnosticata cu COVID-19 este in fi gravă, dar stabilă. Intr-un comunicat emis de institutie, se precizeza ca femeia a fost transportata initial la Spitalul de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”a, iar din cauza ca starea ei s-a agravat a fost dusa la Spitalul Republican. Potrivit comunicatului, pacienta esteizolată în boxa de reanimare.

Conform recomandărilor OMS și Ordinului MSMPS nr 222 din 04.03.2020, pacienții adulți, depistați cu infecția Coronavirus de tip nou, cu forme ușoare și medii, sunt tratați în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”, însă cei care prezintă complicații grave sunt internați la Spitalul Clinic Republican (SCR), e mai spune in comunicat.

Pacienta respectivă a fost internată primar în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”. Ulterior, odată cu agravarea stării de sănătate, aceasta a fost transferată în secția Reanimare și terapie intensivă a SCR. Pacienta este izolată în boxa de reanimare.

 Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei este echipat cu echipament de protecție individuală. Intrarea în secția Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău