Mark Tkaciuk: PDM nu va repeta niciodată soarta PCRM - este o organizație care servește unui singur om

  • 13 Iulie 2019 10:32
Mark Tkaciuk: PDM nu va repeta niciodată soarta PCRM - este o organizație care servește unui singur om

Partidul Democrat (PDM) nu va repeta niciodată soarta Partidului Comuniștilor (PCRM), susține istoricul și fostul ideolog al PCRM, Mark Tkaciuk.

"PDM nu este o organizație politică, cel puțin în forma în care a existat în ultimii zece ani: nicio ideologie, nicio strategie politică, nicio idee despre interese cărei părți sociale le reprezintă acest așa-numit PDM", declară Tkaciuk, citat de INFOTAG.

"Este o organizație care slujește exclusiv unui singur om. Unui om al cărui scop era doar controlul paranoic. Controlul asupra tuturor! O organizație reformată după principiul clanului criminal unit prin responsabilitatea colectivă, frică și mită, raiduri comune și capturarea instituțiilor statului", a spus Tkaciuk.

"Această organizație nu va repeta niciodată soarta PCRM", crede Tkaciuk.

"PCRM nu a inventat "termeni rezonabili" pentru alegerea Președintelui, nu a schimbat Constituția nici în Parlament, nici în grupul de persoane străine care s-au numit membri ai Curții Constituționale, nu a închis posturi de televiziune, nu a pus la închisoare membri ai opoziției, nu a ținut puterea pe cale armată după înfrângere. Anume de aceea PCRM a putut să se retragă în opoziție. A reușit să fie nu numai cel mai puternic partid de la guvernare putere, ci și să devină cel mai autoritar partid de opoziție din întreaga istorie a Moldovei. Amintesc că, după opt ani de opoziție, ratingul PCRM în aprilie 2014 s-a apropiat de cifrele din 2001. Iar mai apoi, după cum știți, s-a rostogolit renumitul "măr otrăvit" și PCRM s-a sinucis", consideră el.

În opinia lui Tkaciuk, "PDM nu poate fi în opoziție".

"Oamenii din această organizație și-au trădat principiile, tovarășii, partidele și alegătorii lor doar pentru a pleca din opoziție la guvernare. De la o politică responsabilă la o putere stabilă, criminală și sătulă. Și acum ei au două căi: fie la procuror, fie să trădeze ceva din nou, să vândă pe cineva și să se aranjeze pentru un nou loc de pâine", consideră el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău