Mark Tkaciuk: PDM nu va repeta niciodată soarta PCRM - este o organizație care servește unui singur om

  • 13 Iulie 10:32
Mark Tkaciuk: PDM nu va repeta niciodată soarta PCRM - este o organizație care servește unui singur om

Partidul Democrat (PDM) nu va repeta niciodată soarta Partidului Comuniştilor (PCRM), susţine istoricul şi fostul ideolog al PCRM, Mark Tkaciuk.

"PDM nu este o organizaţie politică, cel puţin în forma în care a existat în ultimii zece ani: nicio ideologie, nicio strategie politică, nicio idee despre interese cărei părţi sociale le reprezintă acest aşa-numit PDM", declară Tkaciuk, citat de INFOTAG.

"Este o organizaţie care slujeşte exclusiv unui singur om. Unui om al cărui scop era doar controlul paranoic. Controlul asupra tuturor! O organizaţie reformată după principiul clanului criminal unit prin responsabilitatea colectivă, frică şi mită, raiduri comune şi capturarea instituţiilor statului", a spus Tkaciuk.

"Această organizaţie nu va repeta niciodată soarta PCRM", crede Tkaciuk.

"PCRM nu a inventat "termeni rezonabili" pentru alegerea Preşedintelui, nu a schimbat Constituţia nici în Parlament, nici în grupul de persoane străine care s-au numit membri ai Curţii Constituţionale, nu a închis posturi de televiziune, nu a pus la închisoare membri ai opoziţiei, nu a ţinut puterea pe cale armată după înfrângere. Anume de aceea PCRM a putut să se retragă în opoziţie. A reuşit să fie nu numai cel mai puternic partid de la guvernare putere, ci şi să devină cel mai autoritar partid de opoziţie din întreaga istorie a Moldovei. Amintesc că, după opt ani de opoziţie, ratingul PCRM în aprilie 2014 s-a apropiat de cifrele din 2001. Iar mai apoi, după cum ştiţi, s-a rostogolit renumitul "măr otrăvit" şi PCRM s-a sinucis", consideră el.

În opinia lui Tkaciuk, "PDM nu poate fi în opoziţie".

"Oamenii din această organizaţie şi-au trădat principiile, tovarăşii, partidele şi alegătorii lor doar pentru a pleca din opoziţie la guvernare. De la o politică responsabilă la o putere stabilă, criminală şi sătulă. Şi acum ei au două căi: fie la procuror, fie să trădeze ceva din nou, să vândă pe cineva şi să se aranjeze pentru un nou loc de pâine", consideră el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
6,82 °C
cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1 m/s
Mon
14 °C
Tue
15 °C
Wed
15 °C
Thu
15 °C
Fri
13 °C

Curs oficial BNM 23 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4600 -0.0600
USD 17.6228 -0.0168
RON 4.1020 -0.0146
UAH 0.7218 0.0040
RUB 0.2762 0.0011
Arhivă Radio Chișinău