MPU, despre evoluția pandemiei COVID-19: Regimul Dodon – Greceanîi – Chicu ar trebui să demisioneze de urgență

  • 04 Iunie 2020 16:25
MPU, despre evoluția pandemiei COVID-19: Regimul Dodon – Greceanîi – Chicu ar trebui să demisioneze de urgență

Regimul Dodon – Greceanîi – Chicu, trebuie să-și prezinte demisia in corpore.  În caz contrar, deputații din Parlamentul de la Chișinău au obligația să demită, în cel mai scurt timp Guvernul Chicu. Declarația aparține Mișcării Politice Unirea,care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu evoluția pandemiei de COVID-19.  

Republica Moldova practic va atinge în câteva zile pragul de 10000 de infectări, cu aproape 250 de persoane infectate pe zi, cifre de 10 ori mai mari, și duble față de cele din perioada stării de urgență. Am atras atenția permanent asupra modului greșit în care a fost gestionată situația: neinstituirea carantinei generale obligatorii pentru toți în luna martie, recordul mondial la infectarea medicilor, lipsa echipamentului de protecție, concedieri abuzive, scoaterea blindatelor, săparea gropilor la cimitire etc”, se arată într-un comunicat, potrivit infoprut.ro.

Totodată, Mișcarea Politică Unirea s-a referit și la participarea președintelui Dodon la parada militară de la Moscova. El pleacă la parada de la Moscova, împreună cu 75 de militari, pe 24 iunie, în condițiile în care Moldova și Rusia se găsesc în top 5 al afectării de Covid-19, în lume, raportat la 1 milion de locuitori. MPU condamnă și acest pas nesăbuit al guvernării și cere renunțarea la turism pandemic, politic și militar, în această perioadă, dincolo de faptul că după luna mai 1945, URSS a ocupat din nou Basarabia, având armată de ocupație și astăzi, pe teritoriul Republica Moldova”, a punctat sursa.

Mișcarea Politică Unirea a atras atenția asupra faptului că actualul regim a simulat o abordare similară cu cea a autorităților din alte țări: stare de urgență, restricții, autoizolare, carantină, reprofilări de spitale, testări, internări, tratări, stabilizarea situației, apoi relaxarea restricțiilor și revenirea treptată la normalitate. În realitate însă, situația din Republica Moldova nu a fost niciodată „sub control”, „iar acum este scăpată complet din frâu”.

Considerăm că regimul Dodon – Greceanîi – Chicu, trebuie să-și prezinte demisia in corpore, pentru a face loc unui efort sănătos în combaterea pandemiei și pentru crearea premiselor ca RM să poată lua direcția normalității, din toate punctele de vedere. În caz contrar, deputații din Parlament au obligația să demită, în cel mai scurt timp, acest guvern toxic, de buzunar, al lui Dodon, inițiind suspendarea și demiterea din funcție a ultimului”, a conchis sursa.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău