MPU condamnă declarațiile lui Ion Chicu: Toate acestea nu fac altceva decât sa prefațeze demisia iminentă a acestuia

  • 22 Mai 2020 18:18
MPU condamnă declarațiile lui Ion Chicu: Toate acestea nu fac altceva decât sa prefațeze demisia iminentă a acestuia

Mișcarea Politică Unirea (MPU) condamnă „declarațiile nedemne și iresponsabile” ale premierului Ion Chicu criticile aduse la adresa României și a europarlamentarului Siegfried Mureșan.

„Limbajul total inadecvat folosit în raport cu un europarlamentar nu poate fi catalogat decât ca o lipsă acută de contact cu realitatea, or frustrarea lui Chicu nu poate fi explicată decât prin faptul că el nu-și aparține, iar guvernul de buzunar al lui Dodon pe care îl conduce este unul eșuat și care se clatină pe zi ce trece, iar asta i-a afectat atât de mult capacitatea de gândire și întreaga rațiune (asta dacă cumva o avea). Mai mult decât atât, Chicu și-a permis să vorbească despre corupția din România, precum că ar fi cea mai mare din Europa, dar și despre gestionarea crizei de Covid - 19 din România. Și aici, Chicu minte și manipulează fără nicio remușcare, la fel ca și șeful său Dodon, de la o vreme expert în toate celea. Pe această cale, îi aducem la cunoștință că, în ultimele 24 de ore, în România, cu o populație de aproximativ 20 de milioane de oameni au fost confirmate 127 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar în Republica Moldova, cu doar 3 milioane – 151. În ceea ce privește nivelul de corupție, Chicu nici nu este în drept să vorbească despre asemenea fenomen, mai ales după ce imaginile cu șeful său Dodon, în care ia mită în ”culioace”, de la Plahotniuc, au făcut înconjurul lumii. Faptul că Republica Moldova este un stat măcinat de corupție o arată și datele Indicelui de percepție a corupției pentru 2018, realizat de Transparency International, în care RM stă mai rău la capitolul corupție decât state africane precum Niger, Zambia și Etiopia și la același nivel cu Pakistan și Vietnam. Republica Moldova se plasează cu indicele 33, pe locul 117 din 180 de state ale lumii incluse în raport, iar pentru comparație, România are un indice de 47, situându-se pe locul 61. Dupa ce, în ultimele luni, Chicu s-a făcut de rușine în repetate rânduri prin acuzații la adresa bolnavilor de COVID-19 că fac “live-uri glamouroase” din spitale unde în loc de WC li se pune la dispoziție o căldare, după ce a atacat presa de Ziua Libertății Presei, Ion Chicu și-a dat din nou în petic, prin atacul furibund asupra europarlamentarului Mureșan” se arată în declarația Mișcării. 

De asemenea, MPU susține că toate acestea nu fac altceva decât sa prefațeze demisia iminentă a lui Ion Chicu și debarcarea președintelui Igor Dodon.

Menționăm că Ion Chicu a venit cu o replică dură la adresa României, menționând că țara geme de corupție și că situația privind răspândire COVID-19 din județele din Moldova de peste Prut este cu mult mai gravă decât în R.Moldova. Declarațiile au venit după ce Siegfried Mureșan a criticat modul în care a fost gestionată criza COVID-19 în R.Moldova și implementarea reformelor de către Guvern.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău