Motorina donată de România a ajuns în Republica Moldova. Astăzi începe distribuirea în primele trei raioane

  • 04 Aprilie 10:23
Motorina donată de România a ajuns în Republica Moldova. Astăzi începe distribuirea în primele trei raioane

Ultimul vagon cu motorina donată de România a ajuns ieri în Moldova, iar astăzi începe să fie distribuită agricultorilor, primele raioane fiind Anenii Noi, Basarabeasca și Criuleni. Autoritățile au elaborat un grafic de repartizare a motorinei în raioanele țării, transmite IPN.

Ieri seara, ultimul vagon a fost descărcat la depozitul din Căușeni. Astăzi va avea loc livrarea de probă în câteva raioane. Agenția Rezerve Materiale este responsabilă de acțiunea de repartizare a motorinei, a precizat Vasile Șarban, secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul unei ședințe cu șefii direcțiilor agricole raionale.

Potrivit lui, este foarte important ca beneficiarii să respecte graficul stabilit. „Pe lângă acest grafic, Agenția Rezerve Materiale a elaborat și o metodologie de repartizare, care este publicată și explică ce și cum se face. Să comunicați cu agenții economici din teritoriu ca să aibă deja o înțelegere cu acei transportatori de motorină ca să fim siguri că ei cu ce să o transporte”, a precizat Vasile Șarban.

Responsabilul a mai spus că fiecare agent economic trebuie să se prezinte în persoană pentru a ridica motorina sau să delege o persoană care să dețină o procură. Totodată, lista de acte necesare poate fi accesată pe pagina Agenției. 

Autoritățile au anunțat în aprilie 2023 că România donează în calitate de ajutor umanitar Republicii Moldova patru mii de tone de motorină, venind astfel în ajutorul agricultorilor moldoveni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău