Motorina din ajutorul umanitar oferit de România va fi livrată în cinci tranșe

  • 27 Mai 2021 15:26
Motorina din ajutorul umanitar oferit de România va fi livrată în cinci tranșe

Livrarea motorinei din ajutorul umanitar acordat de România va fi efectuată în cinci tranșe. Primele două au fost realizate pe 17 și 24 mai, urmând alte trei – la 31 mai, 7 și 14 iunie, conform Marianei Grama, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care a susținut astăzi o conferință de presă privind ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova de către România, destinat agricultorilor care au suferit de seceta anului 2020, transmite MOLDPRES.

„Depozitarea temporară pentru toate cele cinci garnituri de tren este realizată la Baza petrolieră din orașul Ocnița, unde a fost desfășurată pe data de 17 mai ceremonia de recepționare a motorinei”, a spus Mariana Grama, potrivit sursei citate.

Potrivit oficialului, Baza de la Ocnița a fost aleasă deoarece „nici un agent economic, care desfășoară activități de distribuție sau de păstrare a produselor petroliere, nu a avut capacitatea de depozitare și nu și-a exprimat dorința de a participa la acest exercițiu important”.

Agenția Rezerve Materiale din subordinea MAI este responsabilă de recepționarea, depozitarea, păstrarea, evidența și distribuirea motorinei. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA),  stabilește cantitatea eligibilă de motorină pentru fiecare producător agricol, solicitant de ajutor umanitar, în baza cererilor depuse la AIPA. 

Acest ajutor umanitar face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău la 29 decembrie 2020 și completează alte acțiuni, printre care donarea a peste 300 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, precum și echipamente medicale în valoare de 2,3 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău