Motoarele avionului Boeing prăbușit în Marea Java funcționau când aparatul a lovit apa, confirmă "cutia neagră"

  • 15 Ianuarie 2021 18:02
Motoarele avionului Boeing prăbușit în Marea Java funcționau când aparatul a lovit apa, confirmă

Anchetatorii indonezieni au anunțat vineri că au putut extrage înregistrările uneia dintre cutiile negre ale unui Boeing care s-a prăbușit în mare cu 62 de persoane la bord, informează Agerpres, care citează Reuters și France Presse.

Înregistrările "sunt în stare bună și acum examinăm datele", a declarat Soerjanto Tjahjono, șeful Comitetului național pentru siguranța transporturilor (KNKT), care participă la investigarea cauzei accidentului.

Anchetatorii indonezieni au descărcat cu succes informațiile înregistratorului de date de zbor (FDR) al avionului companiei Sriwijaya Air prăbușit în mare săptămâna trecută, a precizat vineri KNKT.

FDR "are 330 de parametri și toți sunt în bune condiții", a explicat KNKT într-un comunicat, referindu-se la datele disponibile.

Parametrii sunt o referință la cantitatea de date înregistrate de la diverse sisteme de aeronave, inclusiv traseul de zbor, viteza, puterea motorului și configurațiile voleților.

Zborul SJ 182 s-a prăbușit în Marea Java după câteva minute de la decolarea din Jakarta cu 62 de persoane la bord pe 9 ianuarie, distrugând Boeingul Co 737-500 vechi de 26 de ani.

KNKT a declarat că datele FDR confirmă că ambele motoare ale avionului funcționau când aparatul a lovit apa, așa cum s-a constatat mai devreme pe baza examinării epavei.

Operațiunea de căutare în mare a celeilalte "cutii negre" a avionului, înregistratorul de voce din cabina de pilotaj, continua vineri.

KNKT intenționează să difuzeze un raport preliminar în termen de 30 de zile de la prăbușirea avionului în conformitate cu standardele internaționale, a declarat șeful agenției joi pentru Reuters.

Accidentul companiei Sriwijaya este cea mai mare catastrofă aeriană produsă în Indonezia din octombrie 2018, când 189 de persoane au fost ucise la bordul unui Boeing 737 MAX al Lion Air care s-a scufundat în Marea Java la scurt timp după decolare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău