Motivul pentru care Tesla nu construiește mașini zburătoare: „E o idee prostească”

  • 21 Februarie 2017 11:50
Motivul pentru care Tesla nu construiește mașini zburătoare: „E o idee prostească”

Tesla a revoluționat industria auto în ultimii ani după ce a readus în prim-plan automobilul electric, o soluție de transport aproape uitată timp de zeci de ani. Însă compania nu o va lua pe urmele Uber sau Airbus și nu va construi mașini zburătoare. Șeful Tesla, Elon Musk, crede că acestea sunt o idee prostească.

Motivele lui sunt destul de simple. Pentru a sta în aer, aceste vehicule trebuie să genereze o forță de împingere consistentă, iar elicele lor vor genera mult zgomot și mișcări ale aerului, care îi vor deranja pe cetățeni, scrie go4it.ro. Mai mult, în caz de accident numărul victimelor poate fi mai mare, deoarece vehiculele sau bucăți din mașinile respective pot răni sau ucide oameni aflați la sol. Imaginați-vă un accident în care două mașini zburătoare se ciocnesc deasupra unui concert rock la care participă zeci de mii de persoane.

Musk are dreptate și în ceea ce privește zgomotul. În acest moment chiar și dronele profesionale produc mult zgomot, ca să nu mai vorbim de elicoptere sau alte aparate de zbor mult mai grele decât aerul.

În schimb, Elon Musk crede că soluția la traficul aglomerat din orașe o reprezintă tunelele subterane. De aceea, miliardarul vrea să investească într-o companie care va săpa astfel de căi de rulare sub pământ mai repede și la prețuri mai mici. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
11,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău