Motivul pentru care China nu mai livrează haine negre către Hong Kong

  • 18 Octombrie 2019 10:22
Motivul pentru care China nu mai livrează haine negre către Hong Kong

Beijingul a oprit livrările de haine negre dinspre China continentală către Hong Kong. Acestea sunt considerate o uniformă a demonstranților care, de patru luni, cer respectarea democrației în teritoriul autonom, scrie Digi24.

Guvernul central a oprit și livrarea de căști, umbrele și ochelari de protecție de culoare galbenă - alte simboluri al răzvrătiților.

În plus, acestea le ofereau oamenilor și protecție în fața gloanțelor de cauciuc, tunurilor cu apă și gazelor lacrimogene folosite de forțele de ordine.

Incidente violente la protestele din Hong Kong

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu patru luni, ca reacție la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanții contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiția ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepția afacerilor externe și a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O țară, două sisteme”.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău