Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu după încheierea stării de urgență, anunță un partid de opoziție

  • 04 Mai 2020 13:13
Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu după încheierea stării de urgență, anunță un partid de opoziție

După încheierea stării de urgență, opoziția planifică să inițieze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat vicespeakerul Parlamentului, Alexandru Slusari.


"Guvernul face multe greșeli în situația legată de pandemia de coronavirus. Totodată, acest cabinet de miniștri nu este capabil să salveze economia. Agricultura moare în fața ochilor, economia degradează. În loc să ofere asistență eficientă agenților economici, Guvernul ia decizia de a oferi ajutor mai multor companii care și așa trăiesc bine", a spus Slusari în cadrul emisiunii "Vineri cu Anatolie Golea" de la RTR-Moldova.

El consideră că "Președintele Igor Dodon este cel care împiedică Guvernul Ion Chicu să lucreze".

"Noi aveam speranța că Guvernul se va descurca. Dar acesta este complet sub controlul lui Dodon, care doar împiedică activitatea. Această situație trebuie oprită, altă soluție decât demisia Guvernului pur și simplu nu există", consideră reprezentantul opoziției.

Totodată, el este convins că coaliția PSRM cu PDM nu va dura mult timp.

"Vedem că deputații părăsesc PDM, ei nu suntem de acord cu politica partidului, care a devenit un apendice al PSRM. Am văzut că deputații nu doreau să voteze ratificarea creditului rusesc: liderul PDM, Dumitru Diacov, se plimba prin sală și, literalmente, ridica mâinile deputaților. Din toate acestea, concluzionăm că acestei coaliții i-a rămas puțin timp să guverneze", a spus Slusari.

În opinia sa, destrămarea coaliției va duce inevitabil la demisia Guvernului.

"Nu avem nicio îndoială în acest sens. O întrebare mai complicată este cum va fi următorul Guvern. Crearea acesteia va fi dificilă, dar nu imposibilă. Ne vom strădui să creăm un Guvern cu adevărat de tehnocrați, de specialiști. Nu va exista nicio coaliție doar pentru a crea Guvernul. Avem nevoie de 51-52 de deputați care sunt de acord să sprijine Guvernul anticriză pentru a salva țara", a spus el.

Potrivit vicespeakerului, dacă nu se va reuși crearea Guvernului, nu trebuie nimănui să-i fie frică de alegeri anticipate.

"Acestea pot avea loc și până la alegerile prezidențiale, și în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Există multe nuanțe aici, Curtea Constituțională va trebui să se pronunțe", a concluzionat Slusari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău