Moscova și Minskul, mână în mână (Ziarul Națonal)

  • 03 Septembrie 2015 10:19
Moscova și Minskul, mână în mână (Ziarul Națonal)

Revista presei din 3 septembrie 2015

Moscova și Minskul, mână în mână: Dacă cetățenii Republicii  Moldova încalcă legislația rusă, NU vor mai putea intra nici în Belarus, anunță Ziarul Național. Potrivit expertului în legislația migrațională a Federației Ruse, Alexandr Kalinin, această decizie se va răsfrânge asupra cetățenilor din țările CSI, inclusiv asupra celor din R. Moldova. Kalinin spune că, dacă până acum moldovenii care aveau interdicție de a intra în Rusia găseau modalități de a ajunge acolo prin Belarus, acum nu vor mai putea intra nici în țara lui Lukașenko.

În schimb, potrivit Ria Novosti, premierul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a propus prelungirea de la 30 până la 90 de zile a timpului de înregistrare în Rusia a cetățenilor care vin din Belarus.

Din Timpul aflăm că Rusia ar putea ocupa sud-estul Ucrainei, dar și regiunea transnistreană. Prognoza a fost făcută de comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger, într-un interviu pentru Deutsche Welle. Oficialul l-a acuzat pe Putin că utilizează armele și face declarații false, iar acest lucru ar putea înrăutăți situația din zonă.

Astăzi va fi constituită alianța în Consiliul municipal Chișinău între fracțiuniel PL, blocul "Iurie Leană", PLDM și PD. Documentul se va numi "Acordul pentru constituirea și funcționarea alianței pro-europene în CMC" . Potrivit deschide.md, în urma negocierilor din ultimele două săptămâni, s-a decis partajarea fotoliilor de vice-primar în funcție de numărul mandatelor acumulate de fiecare fracțiune. Astfel, PL, care are circa 60% din mandate, va deține trei astfel de funcții, iar blocul "Iurie Leancă" - 1. Componența nominală nu a fost stabilită deocamdată, însă cel mai probabil că din partea blocului va fi desemnat Oazu Nantoi.  PLDM, care până acum l-au avut vice-primarul pe Vlad Coteț, va rămâne fără acest privilegiu în mandatul actual al CMC.

Așteaptă de ani buni să devină proprietari după ce casele le-au fost rase de proiectul Cahul-Giurgiulești, titrează Adevărul. Mai mulți moldoveni care au primit locuințe noi după ce au rămas fără case după construcția liniei de cale ferată Cahul-Giurgiulești nu au obținut nici până astăzi dreptul la proprietate. Ministerul Transporturilor vine cu un un proiect care ar corecta aceste nereguli la cinci ani de la producerea lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău