Moscova sfidează din nou comunitatea internațională. Observatorii APCE nu vor fi invitați la alegerile din 2018

  • 12 Ianuarie 2018 07:57
Moscova sfidează din nou comunitatea internațională. Observatorii APCE nu vor fi invitați la alegerile din 2018

Moscova nu intenționează să invite observatori ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) la alegerile din 2018, a anunțat joi Leonid Sluțki, președintele Comisiei pentru relații internaționale din Duma de Stat (camera inferioară rusă), relatează agenția de presă oficială rusă TASS.

„Nu vom invita observatori la alegerile prezidențiale din Federația Rusă”, a afirmat Sluțki, explicând că deja al treilea an consecutiv Rusia nu participă la activitatea APCE.

Referitor la invitarea observatorilor din partea altor instituții internaționale, între care Adunarea Parlamentară, BIDDO/OSCE (Biroul pentru Instituțiile Democratice și Drepturile Omului al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa), Adunarea Interparlamentară a CSI (Comunitatea Statelor Independente), parlamentarul rus a indicat că „aceste liste abia se formează”.

Anterior, Rusia a anunțat că nu-și va trimite delegația la sesiunea din ianuarie a APCE, deoarece regulamentul adunării nu a fost modificat pentru a proteja drepturile delegațiilor naționale împotriva discriminării, a declarat vicepreședintele Dumei, Piotr Tolstoi, care coordonează relațiile internaționale în camera inferioară.

Conform legii privind alegerile prezidențiale în Federația Rusă, invitațiile pentru observatorii internaționali vor fi trimise de către șeful statului în funcție, președinții Consiliului Federației (camera superioară) și Dumei de Stat, de către guvern, precum și de către Comisia Electorală Centrală de la Moscova.

Candidatul cu cele mai mari șanse este actualul președinte rus Vladimir Putin, care candidează pentru al patrulea mandat în alegerile din 18 martie.

Principalul său rival, Aleksei Navalnîi, nu a fost lăsat să participe la aceste alegeri din cauza mai multor condamnări în justiție, inclusiv pentru deturnare de fonduri, în dosare pe care el le denunță ca fiind fabricate. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău