Moscova | Șahiști evacuați din sala de joc din cauza amenințării cu bomba

  • 20 Februarie 2019 09:53
Moscova | Șahiști evacuați din sala de joc din cauza amenințării cu bomba

După 40 de minute de joc, prima rundă a unui important turneu de șah de la Moscova a fost anulată marți, 19 februarie, deoarece hotelul în care se desfășoară concursul a primit o amenințare cu bombă. Amenințarea s-a dovedit a fi falsă. 

Runda a fost anulată, ea fiind reprogramată astăzi, 20 februarie. Se păstrează ordinea de joc, dar partidele se reiau de la prima mutare. Unii jucători au povestit pe rețelele de socializare că au fost luați pe nepregătite de anunțul de la difuzoare de părăsire a sălii de joc.

Turneul Aeroflot, unul dintre cele mai puternice din lume, se desfășoară la Moscova, capitala Federației Ruse, în hotelul Cosmos. La competiție participă numeroși șahiști de top, printre care chinezul Wei Yi, rusul Vladimir Fedoseev sau bielorusul Vladislav Kovalev.

Este pentru prima oară când un turneu de șah de asemenea calibru este întrerupt de o amenințare cu bombă. Peste 200 de șahiști din toată lumea participă la cele două secțiuni principale ale turneului din capitala rusă. În schimb, la adresa hotelului au mai fost amenințări cu bombă, ultima oară în 2017.

Săptămâna trecută, Moscova s-a confruntat cu un val de amenințări telefonice cu bombă care au dus la evacuarea a peste 50.000 de persoane.

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău