Moscova denunță rezoluția Parlamentului European care a calificat Rusia drept „stat sponsor al terorismului”

  • 26 Noiembrie 2022 10:05
Moscova denunță rezoluția Parlamentului European care a calificat Rusia drept „stat sponsor al terorismului”

Ministerul rus de Externe a denunțat vineri rezoluția Parlamentului European care a calificat în cursul săptămânii Rusia drept „stat sponsor al terorismului”, Moscova afirmând că această decizie „nu are nicio legătură” cu lupta împotriva terorismului, potrivit Agerpres.

„Această acțiune neprietenească face parte dintr-o campanie politică de informare dusă de Occident cu privire la țara noastră și nu are nicio legătură cu situația reală în lupta împotriva terorismului internațional”, a precizat MAE rus într-un comunicat, scrie G4Media.

Parlamentul European a votat miercuri o rezoluție care califică Rusia drept „stat sponsor al terorismului” în conflictul din Ucraina, invitând cele 27 de țări membre ale UE să adopte o rezoluție similară.

În textul adoptat la Strasbourg cu 494 de voturi pentru (58 voturi împotrivă și 44 de abțineri), eurodeputații descriu „Rusia ca stat sponsor al terorismului și ca stat care utilizează mijloace teroriste”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri comunității internaționale să declare „terorist” regimul președintelui Vladimir Putin.

Decizia Parlamentului European este în acest stadiu mai mult simbolică, în absența unui cadru juridic adecvat în UE, spre deosebire de SUA.

Rusia respinge în mod constant doctrina de a declara anumite țări drept „state teroriste”, utilizată ca justificare pentru a interveni în afacerile lor interne de „unele state fără scrupule”, a declarat vineri ministrul rus adjunct de externe Oleg Sîromolotov, citat de EFE, denunțând rezoluția Parlamentului European.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău