Moscova cheamă Chișinăul să dea dovadă de „atitudine constructivă” față de inițiativa Tiraspolului cu privire la procesul de negocieri

  • 26 Decembrie 2021 10:43
Moscova cheamă Chișinăul să dea dovadă de „atitudine constructivă” față de inițiativa Tiraspolului cu privire la procesul de negocieri

„Facem apel la conducerea Rep. Moldova să dea dovadă de atitudine constructivă și să răspundă pozitiv la inițiativa Transnistriei privitor la negocierile cu Chișinău”, potrivit unui comentariu al Mariei Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe de la Moscova, informează Radio Chișinău.

Reacția vine după declarațiile recente ale liderului transnistrean, Vadim Krasnoselski, într-un interviu acordat agenției ruse RIA Novosti în care a acuzat că autoritățile de la Chișinău nu ar fi interesate în reluarea negocierilor în formatul „5+2”. Ulterior, Vadim Krasnoselski a transmis o scrisoare președintei Maia Sandu în care o îndeamnă la dialog.

Președinția de la Chișinău nu a confirmat, deocamdată, primirea scrisorii.

Într-un interviu recent acordat postului RTR Moldova, președinta Maia Sandu a declarat că, deocamdată, nu planifică să se întâlnească cu Vadim Krasnoselski. Președinta a mai spus că speră să fie numit cât mai curând un nou vicepremier responsabil de Reintegrare și să fie reluate negocierile în anul viitor.

Platforma de negocieri „5+2” include reprezentanți ai părților, mediatorilor și observatorilor în procesul de negociere: Rep. Moldova, regiunea transnistreană, OSCE, Federația Rusă, Ucraina, UE și SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău