Moscova anunță o nouă amnistiere migrațională pentru cetățenii R.Moldova înainte de alegerile parlamentare. Decizia vizează 170.000 de persoane

  • 03 Decembrie 2018 18:20
Moscova anunță o nouă amnistiere migrațională pentru cetățenii R.Moldova înainte de alegerile parlamentare. Decizia vizează 170.000 de persoane

Autoritățile ruse anunță o nouă amnistiere migrațională pentru cetățenii Republicii Moldova, înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019.

Astfel, cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul Federației Ruse, dar au depășit termenul legal de ședere, vor putea să revină în Republica Moldova, în perioada 1 ianuarie – 24 februarie, adică inclusiv până în ziua alegerilor, fără să le fie aplicate sancțiuni administrative, potrivit unui anunț publicat astăzi de Ministerul rus de Interne

De asemenea, celor care le-a fost interzis accesul pe teritoriul Federației Ruse, autoritățile de la Moscova promit să le aplice sancțiuni mai blânde, începând cu data de 25 februarie.

În nota ministerului rus se mai menționează că aceste măsuri sunt luate la rugămintea președintelui Igor Dodon, exprimată în cadrul vizitei sale la Moscova din 31 octombrie.

Decizia se referă la aproximativ 170 de mii de cetățeni moldoveni, a precizat pe Facebook Igor Dodon, care precizează că ei sunt obligați să părăsească teritoriul Rusiei în perioada ianuarie – februarie 2019 și să revină în Rusia nu mai devreme de luna martie anul viitor, pentru a beneficia de aceste condiții.

Menționăm că Igor Dodon a anunțat recent că va candida pe listele Partidului Socialiștilor la alegeri, afirmând că legislația îi permite acest lucru, deși anterior președintele Parlamentului, Andrian Candu, declarase contrariul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău