Moscova anunță că va răspunde măsurilor adoptate de NATO după retragerea Rusiei din Tratatul Forțelor Nucleare

  • 26 Iunie 2019 11:38
Moscova anunță că va răspunde măsurilor adoptate de NATO după retragerea Rusiei din Tratatul Forțelor Nucleare

Moscova va răspunde măsurilor care urmează să fie adoptate de NATO după decizia Rusiei de a suspenda Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), semnat în 1987, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, relatează Reuters, preluat de Mediafax.ro

Miniștrii Apărării din NATO urmează să discute miercuri despre ce măsuri vor adopta în cazul în care Moscova va păstra un sistem de rachete despre care SUA consideră că va permite o serie de atacuri asupra Europei.

Președintele Vladimir Putin a semnat, în martie, un decret care prevede suspendarea participării Rusiei la Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), după decizia similară a Statelor Unite.

Președintele Donald Trump a anunțat că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987. Tratatul semnat de Statele Unite cu Rusia prevede interzicerea rachetelor cu raze de acțiune cuprinse între 500 și 5.500 de kilometri. Donald Trump susține că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administrația Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

Sursa:Mediafax.ro 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău