Moscova a prelungit embargoul pentru importurile de produse alimentare occidentale până la finele lui 2020

  • 24 Iunie 2019 19:35
Moscova a prelungit embargoul pentru importurile de produse alimentare occidentale până la finele lui 2020

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni un decret privind prelungirea, până la 31 decembrie 2020, a embargoului introdus pentru importurile de produse alimentare occidentale, transmite Reuters.

Kremlinul a introdus un embargou pentru alimentele produse în țările care au introdus sancțiuni împotriva Rusiei după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014. Embargoul rusesc a afectat o gamă largă de produse alimentare de la brânza franțuzească la fructele din Spania. Acest embargou a fost prelungit în trei reprize până acum, ca răspuns la prelungirea sancțiunilor economice europene.

Decretul semnat luni de Vladimir Putin, prelungește "până la 31 decembrie 2020" interdicția de a importa în Rusia produse alimentare provenite în principal din Uniunea Europeană. De asemenea, președintele Rusiei a cerut Guvernului să adopte măsurile necesare pentru implementarea decretului și, dacă este necesar, să trimită propuneri cu privire la modificarea duratei acestor sancțiuni.

Pe termen lung, autoritățile ruse speră că acest embargou va stimula dezvoltarea unui sector agricol național, având în vedere și faptul că acest sector beneficiază de importante subvenții. 

sursa: agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Sat
21
Sun
17
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău