Moratoriul privind „legea miliardului”, refuzat să fie examinat de deputații din mai multe comisii parlamentare. „Se vede cine are interes să recupereze banii furați”

  • 18 Decembrie 2019 12:37
Moratoriul privind „legea miliardului”, refuzat să fie examinat de deputații din mai multe comisii parlamentare. „Se vede cine are interes să recupereze banii furați”

Majoritatea deputaților din cadrul mai multor comisii parlamentare au refuzat să includă pe ordinea de zi a ședinței proiectul Platformei DA privind instituirea moratoriului pe plata obligațiunilor de stat pentru furtul miliardului. Despre aceasta a anunțat deputatul Alexandru Slusari.

„Cu exceptia doamnei Bacalu (Elena Bacalu, deputat PD - n.r.), toți socialiștii și democrații au votat împotriva includerii pe ordinea de zi a comisiilor proiectul legii moratoriului asupra achitării miliardelor furate din buzunarele oamenilor. Rușine! Se vede cine are interes adevărat să recupereze banii furați și să investigeze frauda bancară”, a declarat Alexandru Slusari.

Deputații PPDA au propus anterior ca moratoriul să fie aplicat până la epuizarea tuturor mijloacelor de investigare și recuperare a mijloacelor fraudate. ”Dacă proiectul va trece, niciun cetățean nu va mai plăti din buzunar pentru furtul miliardului”, a comentat deputatul fracțiunii PPDA, Dinu Plângău, pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, ar fi vorba de aproximativ 800 milioane de lei pe an, care vor putea fi utilizați pentru proiecte sociale, pensii, indemnizații sau salarii.

Astfel, PPDA a încercat să includă acest proiect pe ordinea de zi a ședințelor mai multor comisii parlamentare, însă majoritatea deputaților au respins propunerea.

În noiembrie 2014 și martie 2015 Guvernul a decis acordarea a peste 14 miliarde de lei Băncii de Economii (BEM), Băncii Sociale (BS) și Unibank. În august 2016, Guvernul Filip, prin asumare de răspundere, a adoptat pachetul de legi prin care banii dispăruți din sistemul bancar au fost transformați în datorie de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău