Monument faimos, unul din cele mai vizitate din lume, închis din cauza caniculei. Temperaturile anunțate

  • 04 Iulie 2019 17:19
Monument faimos, unul din cele mai vizitate din lume, închis din cauza caniculei. Temperaturile anunțate

Situl arheologic al Acropolei din Atena, unul dintre cele mai faimoase monumente ale antichității și unul dintre cele mai vizitate din lume, va fi închis joi și vineri după-amiază din cauza temperaturilor de până la 44 de grade Celsius care se vor înregistra pe dealul stâncos sub razele soarelui arzător, a anunțat Ministerul grec al Culturii, relatează AFP, citată de Agerpres.

Situl arheologic este de obicei deschis zilnic timp de douăsprezece ore, începând cu ora locală 08:00 (05:00 GMT).

Din cauza temperaturilor de până la 44 de grade Celsius, 'situl va fi închis joi între orele 13:00 (10:00 GMT) și 16:00 (13:00 GMT)', potrivit unui comunicat publicat de minister. El a spus că măsura va fi prelungită vineri în cazul unor temperaturi similare.

Aceasta nu este prima dată când situl se închide din cauza temperaturilor ridicate, autoritățile temându-se de disconfort în rândul turiștilor care frecventează în număr mare Acropole în perioada estivală. La Atena, în luna iulie se înregistrează de obicei cele mai ridicate temperaturi.

Mercurul termometrelor urmează să depășească 40 de grade joi și vineri în întreaga țară.

În Grecia schimbările climatice determină creșteri de temperatură și incendii forestiere, precum și degradarea unor monumente antice.

sursa: digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău