Monitorul Oficial a publicat Regulamentul privind indemnizația pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19

  • 05 Martie 2021 10:56
Monitorul Oficial a publicat Regulamentul privind indemnizația pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19

Monitorul Oficial de vineri, 5 martie, a publicat Regulamentul cu privire la modul de solicitare și acordare a indemnizației unice pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei Executivului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și autoritățile publice competente, în comun cu instituțiile medico-sanitare publice, vor asigura acordarea indemnizației unice pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19, conform Regulamentului aprobat.  

Indemnizația unică se stabilește personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, instituțiilor/subdiviziunilor medicale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor și Serviciului de Informații si Securitate, al cărui deces a survenit începând cu 17 martie 2020.

Documentul prevede  că  mărimea indemnizației unice constituie o sută de mii de lei și că aceasta se poate acorda fie soțului supraviețuitor, fie copiilor până la vârsta de 18 ani sau, dacă își continuă studiile, până la 23 de ani, sau chiar unuia dintre părinți, în cazul în care nu există urmași din primele două categorii.

Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, autorităților publice competente și instituțiilor medico-sanitare publice.  

Prezenta hotărâre a intrat în vigoare astăzi odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. 

Sursa: MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău