Monitorul Oficial a publicat noul Regulament de activitate a Consiliului de Administrație al CNAS

  • 26 Noiembrie 2021 13:54
Monitorul Oficial a publicat noul Regulament de activitate a Consiliului de Administrație al CNAS

Modificările aprobate de Guvern cu privire la aprobarea componenței nominale a Consiliului de Administrație al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) au fost publicate în Monitorul Oficial de vineri, 26 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, activitatea Consiliului se va desfășura în baza unui nou Regulament, care stabilește misiunea, modul de activitate, drepturile, obligațiile și atribuțiile acestuia, scrie sursa citată.

Consiliul CNAS va supraveghea activitatea Casei Naționale, va examina deficiențele existente în procesul de lucru și va propune, după caz, inițierea unor modificări ale cadrului normativ aferent sistemului de asigurări sociale. Consiliul se va convoca la necesitate, dar nu mai rar decât o dată în trimestru, la inițiativa președintelui Consiliului sau a directorului general al Casei Naționale, indică hotărârea.

Consiliul de Administrație al CNAS este format din 12 persoane și include reprezentanți ai Guvernului, Patronatelor, Sindicatelor și ai organizațiilor de pensionari. Președintele Consiliului este numit de Executiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău