Monitorul Oficial a publicat decizia de acordare a burselor de merit în anul de studii 2021-2022

  • 22 Octombrie 2021 11:34
Monitorul Oficial a publicat decizia de acordare a burselor de merit în anul de studii 2021-2022

Monitorul Oficial de vineri, 22 octombrie, a publicat hotărârea Guvernului privind aprobarea listei studenților și elevilor, beneficiari ai burselor de merit în anul de studii 2021-2022. Bursele sunt oferite în scopul susținerii performanțelor academice ale tinerilor, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, vor fi acordate următoarele tipuri de burse de merit, finanțate din bugetul de stat: Bursa Republicii - 12 burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1640 lei); Bursa Guvernului – 30 de burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1365 lei);  Bursa „Gaudeamus" - 20 de burse pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (990 lei), scrie sursa citată

De asemenea, urmează să fie acordată și Bursa Președintelui Republicii Moldova - 15 burse, dintre care 10 burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii superioare integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1490 lei) și 5 burse pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (1155 lei).

Guvernul urmează să înainteze Președinției spre promulgare lista candidaților la Bursa Președintelui Republicii Moldova.

La bursele de merit au candidat studenții și elevii care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 (profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și real) și nu mai mică de 9,5 (profiluri/domenii de studiu umaniste). Astfel, pentru Bursa Republicii au fost depuse 27 de dosare, pentru Bursa Guvernului – 46 de dosare, pentru Bursa „Gaudeamus" – 20 de dosare, iar pentru Bursa Președintelui au fost depuse 23 de dosare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
11
Mon
7
Tue
2
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău