MONITORUL APĂRĂRII | Emmanuel Macron se consultă cu Vladimir Putin și îndeamnă SUA și Iranul să dea dovadă de reținere

  • 03 Ianuarie 2020 18:40
MONITORUL APĂRĂRII | Emmanuel Macron se consultă cu Vladimir Putin și îndeamnă SUA și Iranul să dea dovadă de reținere

Președintele Franței, Emmanuel Macron, se consultă cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, pe tema situației din Irak și îndeamnă Statele Unite și Iranul să dea dovadă de reținere, anunță Palatul Elysée, preluat de Mediafax.ro

Emmanuel Macron va menține "contactele strânse" cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, pe tema situației din Irak, "pentru evitarea unei noi escaladări periculoase a tensiunilor", a transmis Președinția Franței, conform cotidianului Le Figaro.
 
Președintele Franței "îndeamnă toate părțile să dea dovadă de reținere" după moartea generalului iranian Qassem Soleimani, precizează Palatul Elysée.
 
 
 
În cursul conversației cu Vladimir Putin, Emmanuel Macron "a reiterat atașamentul Franței față de suveranitatea și securitatea Irakului și față de stabilitatea regională". Președintele Franței "a cerut din nou Iranului să revină rapid la respectarea deplină a obligațiilor nucleare și să se abțină de la orice provocare", subliniază Palatul Elysée.

Iranul a amenințat Statele Unite că va riposta la asasinarea, în Bagdad, a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forței Quds din cadrul Gardienilor Revoluției din Iran.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău