Momentul în care o clădire se prăbușește brusc pe o stradă aglomerată din Turcia. Opt oameni au ieșit singuri de sub dărâmături

  • 10 Noiembrie 2021 10:24
Momentul în care o clădire se prăbușește brusc pe o stradă aglomerată din Turcia. Opt oameni au ieșit singuri de sub dărâmături

O clădire s-a prăbușit brusc pe o stradă centrală din Malatya, în estul Turciei. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Opt oameni au reușit să iasă singuri de sub dărâmături.

O cameră de supraveghere a înregistrat impresionanta scenă, cu puțin timp înainte de orele locale 17:00 (14:00 GMT), pe o stradă animată din centrul orașului Malatya: un mic imobil se prăbușește brusc, degajând un imens nor de praf. O mașină staționată în fața clădirii demarează în trombă, în timp ce trecătorii aleargă spre clădire pentru a veni în ajutorul celor prinși sub dărâmături, scrie digi24.ro.

Imobilul, situat în centrul orașului, avea un etaj, iar la parter erau diverse magazine, printre care un restaurant și o cafenea. 

21 de oameni au supraviețuit acestui incident major. "Operațiunile de căutare și de cercetare în clădirea prăbușită la Malatya s-au încheiat. Slavă Domnului, nu există nicio victimă", a transmis, miercuri, pe Twitter, ministrul turc al afacerilor interne, Suleyman Soylu.

Cu puțin timp înainte de aceasta, ministrul-adjunct de interne Ismail Catakli, care s-a deplasat la fața locului, a declarat pentru presă că 13 persoane au fost scoase vii de sub dărâmături de echipele de salvare și că alte opt au reușit să iasă singure.

Cinci dintre persoanele salvate sunt internate în spital, dar viața lor nu este în pericol, a declarat guvernatorul provinciei Malatya, Aydin Barus. Înainte de aceasta, Barus a declarat că două dintre persoanele extrase de sub dărâmături au fost spitalizate la terapie intensivă.

Peste 260 de membri ai echipelor de intervenție au fost trimiși la fața locului, potrivit Agenției guvernamentale pentru gestionarea catastrofelor naturale (AFAD), iar imobilul era luminat până noaptea târziu pentru a permite continuarea operațiunilor.

Nu se știe încă de ce s-a prăbușit clădirea, dar acolo se făceau diverse lucrări. Guvernatorul provinciei Malatya a afirmat că acesta ar putea fi motivul prăbușirii.

Patru persoane - proprietarul imobilului și trei persoane care participau la lucrări - au fost arestate, a anunțat marți seara biroul procurorului din Malatya, într-un comunicat.

Malatya este un oraș de 450.000 de locuitori, situat la 500 de kilometri la est de capitala turcă Ankara.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău