Moment festiv la Palanca cu prilejul Zilei Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei

  • 30 Aprilie 2023 19:07
Moment festiv la Palanca cu prilejul Zilei Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei

În punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe astăzi, 30 aprilie, a fost organizat un moment festiv pentru colegii noștri din Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, care își sărbătoresc ziua profesională.

Pentru al doilea consecutiv grănicerii ucraineni își marchează sărbătoarea pe timp de război. Este un război crud, dureros și cu multe pierderi de ființe dragi. Este un război nemilos față de poporul ucrainean. Misiunea colegilor ucraineni este foarte grea, ei au de apărat o țară și un hotar de invazia Rusiei asupra Ucrainei. O parte din trăirile lor și din ceea ce se întâmplă în Ucraina au fost înmănuncheate într-o expoziție de fotografii, care pe parcursul zilei se va afla în PTF Palanca.

La eveniment au participat șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi, Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova Marco Șevcenko, șeful Direcției regionale Sud a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei Serhyi Mul, polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni din PTF Palanca.

În semn de recunoștință și apreciere pentru munca la securitatea frontierei comune, dar și pentru cooperarea excelentă între Poliția de Frontieră și Serviciul Grăniceresc de Stat din Ucraina, mai mulți grăniceri ucraineni au fost menționați cu distincții IGPF.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău