Moldstreet | Vinăria Purcari a cumpărat perla vinicolă a Bulgariei

  • 29 Septembrie 2022 13:17
Moldstreet | Vinăria Purcari a cumpărat perla vinicolă a Bulgariei

Purcari Wineries a semnat un contract de achiziție pentru pachetul majoritar de acțiuni, de 76%, la Crama Angel’s Estate din Bulgaria.

Compania nu dezvăluie valoarea tranzacției, dar precizează că Angel’s Estate este o cramă situată lângă Stara Zagora, în una din cele mai proeminente regiuni vinicole din Bulgaria, Thracian Lowlands, scrie Moldstreet.

Crama, supranumită de unele publicații drept perla vinicolă a Bulagriei, deține circa 100 hectare de podgorii proprii (70% cu soiuri roșii, 30% cu soiuri albe), iar capacitatea anuală de producere de abia depășeste un milion de sticle.

Ca parte a tranzacției, acționarii actuali ai Angel’s Estate vor păstra 24% din acțiunile cramei din Bulgaria și vor continua să contribuie la dezvoltarea afacerii. Este vorba de familia Angelov, care a fondat această cramă în anul 2007.

„Achiziția Angel's Estate este un pas înainte spre realizarea viziunii noastre de a deveni campionul vinicol incontestabil în Europa Centrală și de Est, acționând că un consolidator al acestei industrii fragmentate”, a declarat Eugen Comendant, Director Operațional al Purcari Wineries Plc din Cipru.

El a adăugat că există sinergii puternice între cele două companii, iar prezența largă a lui Purcari probabil să maximizeze potențialul afacerii combinate.

Finalizarea tranzactiei este planificată în termen de pană la doua săptamani de la semnarea contractului de achiziție.

Proprietarii Angel’s Estate nu au comentat tranzacția. Datele publice relevă că această cramă a avut în 2019 vânzări de circa 5 miliioane leva, adică aproximativ 45 milioane lei moldovenești.

Amintim că Purcari Wineries Plc din Cipru deține brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar si Domeniile Cuza și gestionează aproximativ 1.350 de hectare de podgorii si platforme de productie în România și Moldova.

Purcari Wineries este cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând producția în peste 40 de țări.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău