Mold-Street | Unele drumuri din R.Moldova sunt inaugurate de două ori

  • 24 Octombrie 2017 17:34
Mold-Street | Unele drumuri din R.Moldova sunt inaugurate de două ori

Lucrările de renovare a sectorului de drum Briceni - Grimăncăuți - frontiera cu Ucraina au fost finalizate. O comisie specială a evaluat calitatea reconstrucției și a decis pe 18 octombrie, că traseul poate fi exploatat, anunță Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Este deja a doua oară când are loc recepția finală a lucrărilor la acest sector de drum. Același lucru s-a întâmplat și acum 10 luni, pe 15 decembrie 2016, notează Mold-Street.

Reprezentanții ADR Nord explică această situație prin faptul că drumul era funcțional și a fost exploatat încă din decembrie 2016, doar că unele autorități au avut observații referitor la lucrările efectuate, iar după ce acestea au fost remediate de companie nu s-a reușit recepția finală a lucrărilor.

Proiectul de la Briceni a inclus un segment de drum renovat cu o lungime de circa șase kilometri, un pod de aproape 51 de metri și două podețe. Totodată, au fost reparate 48 de căi de acces, zeci de intrări în curți, acostamente și rigole, fiind instalate și 96 de noi indicatoare rutiere Valoarea totală a lucrărilor se estimează la peste 41,2 de milioane de lei, alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).

Constantin Bândiu, directorul interimar al ADR Nord, instituția care a realizat proiectul, a afirmat că „renovarea acestei porțiuni de drum de importanță națională va contribui la sporirea activităților economice în raionul Briceni”.

La rândul său, Mihail Gnatiuc, președintele raionului Briceni, a menționat că “acest proiect de dezvoltare regională a fost așteptat de foarte mulți cetățeni din nordul țării, întrucât porțiunea de drum reparată asigură legătura cu statul vecin, Ucraina”.

Lucrările au fost efectuate de compania SRL Nouconst (director și singur asociat Marin Sârbu), care a demarat lucrările de reabilitare a drumului în iulie 2014. Pe parcursul proiectului costul lucrărilor s-a majorat cu circa două milioane lei.

Potrivit ADR Nord, din anul 2011 și până în prezent, în raionul Briceni acesta este cel de-al treilea proiect de renovare a porțiunilor de drum de importanță regională. Astfel, în perioada de referință, pentru infrastructura drumurilor la Briceni au fost valorificate investiții de aproape o sută de milioane de lei, alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău