MoldStreet: ”Unde-i miliardul”?

  • 05 Octombrie 2016 16:34
MoldStreet: ”Unde-i miliardul”?

Revista presei din 5 octombrie

 ”Unde-i miliardul”? Portalul Mold-street.md aduce trei soluții care ”ne-ar fi scăpat de povara miliardului furat”. Experții de la centrul Expert-grup au identificat cel puțin trei soluții – pronunțarea Curții Constituționale asupra legalității garantării de Guvern a împrumutului acordat celor trei bănci, rambursarea eșalonată a datoriei Guvernului față de BNM, sau convertirea datoriei în fond de investiții.

Rusia finanțează partide și lideri politici de la Chișinău, a declarat Andrian Candu într-un interviu pentru Associated Press, citat de Adevărul. Candu susține că Federația Rusă manipulează opinia publică de la Chișinău prin intermediul mass-media. De asemenea, potrivit lui Andrian Candu, Rusia sprijină protestele antiguvernamentale din Moldova.

Începe LUPTA de clasă: DODON declară RĂZBOI presei care îi demască COMBINAȚIILE de milioane de dolari cu RUSIA, titrează Evenimentul zilei, care comentează o acțiune de judecată a PSRM pe care vrea să o intenteze în urma unor investigații a jurnaliștilor de la RISE Moldova. Investigația probează că PSRM este finanțat din plin cu bani din Rusia.

Republica Moldova pe agenda Consiliul Suprem de Apărare a Țării de la București,  scrie Iulian CHIFU într-un editorial pe deschide.md. El subliniază mesajele enunțate de președintele Klaus Iohannis după ședința CSAT din 27 septembire, că relația cu Republica Moldova e de primă importanță pentru România și Bucureștiul elaborează o strategie pe termen mediu și lung în acest sens. Totodată, autorul observă că reuniunea Consiliul Suprem de Apărare a Țării a venit imediat după desfășurarea la Washington a celei de-a cincea reuniuni interministeriale româno-americane din cadrul Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI, care a emis o nouă declarație politică publicată pe site-ul Departamentului de Stat și care statuează fără echivoc colaborarea româno-americană pe toate zonele de interes strategic ale României, explicit fiind notate în declarație Republica Moldova și Balcanii de Vest, potrivit lui Iulian Chifu. 

Pe același portal, Alexandru Vakulovski scrie că ”noi, de multe ori, ignorăm lucrurile care le sar în ochi oaspeților orașului nostru. Într-adevăr, e șocant să te gândești că Renato Usatâi devine primar de Bălți după ce era cunoscut ca amic cu autoritățile criminale. Șor – după jaful secolului devine primar de Orhei, iar acum la fiecare ședință de judecată vin autobuze cu oameni care îl susțin, dau drumul la porumbei, îi scandează numele ca unui erou. Ei sunt vârfurile cunoscute, dar avem multe persoane publice mânjite, care își poartă dosarele cu jafuri cu mândrie, nu se rușinează, scrie autorul. Acești politicieni veniți pe filieră infracțională sunt pionerii de ieri. Bunicuțul lor e Vladimir Ilici. Dar nu numai de la Ilici au învățat, ci și de la ”hoții în lege”. Pe astfel de personaje mutante moldovenii îi respectă. De ce? E o enigmă. Poate pentru că de zeci de ani am avut doar valori false?”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău