MoldStreet: ”Unde-i miliardul”?

  • 05 Octombrie 2016 16:34
MoldStreet: ”Unde-i miliardul”?

Revista presei din 5 octombrie

 ”Unde-i miliardul”? Portalul Mold-street.md aduce trei soluții care ”ne-ar fi scăpat de povara miliardului furat”. Experții de la centrul Expert-grup au identificat cel puțin trei soluții – pronunțarea Curții Constituționale asupra legalității garantării de Guvern a împrumutului acordat celor trei bănci, rambursarea eșalonată a datoriei Guvernului față de BNM, sau convertirea datoriei în fond de investiții.

Rusia finanţează partide şi lideri politici de la Chişinău, a declarat Andrian Candu într-un interviu pentru Associated Press, citat de Adevărul. Candu susţine că Federaţia Rusă manipulează opinia publică de la Chişinău prin intermediul mass-media. De asemenea, potrivit lui Andrian Candu, Rusia sprijină protestele antiguvernamentale din Moldova.

Începe LUPTA de clasă: DODON declară RĂZBOI presei care îi demască COMBINAȚIILE de milioane de dolari cu RUSIA, titrează Evenimentul zilei, care comentează o acțiune de judecată a PSRM pe care vrea să o intenteze în urma unor investigații a jurnaliștilor de la RISE Moldova. Investigația probează că PSRM este finanțat din plin cu bani din Rusia.

Republica Moldova pe agenda Consiliul Suprem de Apărare a Țării de la București,  scrie Iulian CHIFU într-un editorial pe deschide.md. El subliniază mesajele enunțate de președintele Klaus Iohannis după ședința CSAT din 27 septembire, că relația cu Republica Moldova e de primă importanță pentru România și Bucureștiul elaborează o strategie pe termen mediu și lung în acest sens. Totodată, autorul observă că reuniunea Consiliul Suprem de Apărare a Țării a venit imediat după desfășurarea la Washington a celei de-a cincea reuniuni interministeriale româno-americane din cadrul Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI, care a emis o nouă declarație politică publicată pe site-ul Departamentului de Stat și care statuează fără echivoc colaborarea româno-americană pe toate zonele de interes strategic ale României, explicit fiind notate în declarație Republica Moldova și Balcanii de Vest, potrivit lui Iulian Chifu. 

Pe același portal, Alexandru Vakulovski scrie că ”noi, de multe ori, ignorăm lucrurile care le sar în ochi oaspeţilor oraşului nostru. Într-adevăr, e şocant să te gândeşti că Renato Usatâi devine primar de Bălţi după ce era cunoscut ca amic cu autoritățile criminale. Şor – după jaful secolului devine primar de Orhei, iar acum la fiecare şedinţă de judecată vin autobuze cu oameni care îl susţin, dau drumul la porumbei, îi scandează numele ca unui erou. Ei sunt vârfurile cunoscute, dar avem multe persoane publice mânjite, care îşi poartă dosarele cu jafuri cu mândrie, nu se ruşinează, scrie autorul. Aceşti politicieni veniţi pe filieră infracţională sunt pionerii de ieri. Bunicuţul lor e Vladimir Ilici. Dar nu numai de la Ilici au învăţat, ci şi de la ”hoţii în lege”. Pe astfel de personaje mutante moldovenii îi respectă. De ce? E o enigmă. Poate pentru că de zeci de ani am avut doar valori false?”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
14,38 °C
cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,6 m/s
Fri
11 °C
Sat
10 °C
Sun
15 °C
Mon
17 °C
Tue
15 °C

Curs oficial BNM 20 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5200 -0.0120
USD 17.6396 -0.0453
RON 4.1166 -0.0077
UAH 0.7178 0.0005
RUB 0.2751 0.0003
Arhivă Radio Chișinău