Moldovenii vor putea intra în Rusia, cu testul anti-COVID-19, din 1 septembrie

  • 07 Iulie 2021 11:39
Moldovenii vor putea intra în Rusia, cu testul anti-COVID-19, din 1 septembrie

Cetățenii Republicii Moldova, din 1 septembrie, vor putea intra în Federația Rusă la prezentarea unui test PCR negativ la COVID-19, făcut nu mai devreme decât cu trei zile calendaristice înainte de intrarea în țară. Rezultatul testului va trebui introdus în aplicația „Călătoresc fără COVID-19”, se arată într-un document semnat de medicul sanitar șef de stat al Federației Ruse, transmite IPN.

Odată ajunși pe teritoriul Federației Ruse, persoana va mai trebui să facă un test PCR la COVID-19, iar până rezultatele acestuia vor fi gata, să stea în carantină la locul de trai sau locul de destinație.

Persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19 în ultimele 12 luni sau care au fost bolnave și s-au tratat de COVID-19 în ultimele șase luni nu vor fi obligate să dea testul la PCR odată ajunși pe teritoriul Rusiei.

Rezultatele testelor la COVID-19 prin metoda PCR, datele despre vaccin sau despre trecerea prin COVID-19 în ultimele șase luni se vor plasa obligatoriu pe Portalul unic al serviciilor guvernamentale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău