Moldovenii stabiliți în Spania vor beneficia de pensii

  • 23 Septembrie 15:10
Moldovenii stabiliți în Spania vor beneficia de pensii

Cetățenii moldoveni care au muncit în Spania, precum și cetățenii spanioli care au fost angajați în țara noastră vor beneficia de garanții sociale. În ședința din 22 septembrie, Parlamentul a aprobat în lectura a doua proiectul de lege pentru ratificarea Acordului în domeniul securității sociale dintre țara noastră și Regatul Spaniei.

Acordul vizează angajați, lucrători independenți sau detașați, personalul întreprinderilor de transport internațional, al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. Beneficiarii vor putea primi pensii pentru limită de vârstă, pensii și indemnizații de dizabilitate generală sau cauzate în urma accidentelor de muncă ori de boli profesionale, dar și pensii de urmaș.

Valoarea pensiilor va fi calculată proporțional, de fiecare stat, în funcție de perioada de asigurare realizată pe teritoriul propriu, transmite bizlaw.md.

Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei a fost semnat la 21 iulie 2022. Până în prezent, țara noastră a încheiat acorduri similare cu 16 state, iar 14 dintre ele sunt în vigoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
20
Fri
19
Sat
23
Sun
21
Arhivă Radio Chișinău