Moldovenii rămași blocați la granița Turcia-Bulgaria se întorc acasă

  • 27 Iulie 2020 12:20
Moldovenii rămași blocați la granița Turcia-Bulgaria se întorc acasă

Autoritățile bulgare au permis celor 32 de moldoveni și patru membri ai companiei de transport, care au rămas blocați la granița dintre Turcia și Bulgaria, să tranziteze teritoriul țării pentru a ajunge în Republica Moldova. Permisiunea s-a făcut cu titlul de excepție. Informația a fost oferită pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE), Daniel Vodă.

Răspunsul Bulgariei vine ca urmare unei solicitări a misiunii diplomatice moldovenești din Sofia. Daniel Vodă a precizat că intrarea în Bulgaria a cetățenilor statelor terțe, inclusiv ai Republicii Moldova, este interzisă în continuare în perioada 15-31 iulie, cu excepția cazurilor când se atestă o situație umanitară dificilă.


Pasageri moldoveni au rămas blocați la granița dintre Turcia și Bulgaria săptămâna trecută, în timp ce se întorceau acasă de la odihnă. În tot acest timp, ei au fost cazați la un hotel din Turcia de către compania transportatoare.

Persoanele care pornesc la drum sunt îndemnate să consulte alertele de călătorie, care sunt actualizate în fiecare zi de vineri a săptămânii. Acestea sunt plasate și pe paginile de Facebook, și pe pagina oficială a ministerului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău