Moldovenii aleg city break-urile. Care sunt cele mai populare destinații pentru mini vacanțe

  • 17 Aprilie 2019 13:06
Moldovenii aleg city break-urile. Care sunt cele mai populare destinații pentru mini vacanțe

City break-urile, adică mini vacanțele spre o destinație urbană, devin tot mai solicitate de către turiștii moldoveni. Unele agenții de turism au înregistrat anul trecut creșteri și de 20%-40% pe acest segment. Cele mai populare destinații sunt orașele din România, Italia, Franța, Turcia, Grecia, Austria sau Spania.

Solicitată de IPN, Mariana Grajdeanu, managerul Agenției de Turism Panda Tur, spune că de o mare popularitate se bucură mini vacanțele în orașele Odesa și Lvov din Ucraina sau Brașov și Sinaia din România. Sejurul de 2-3 zile costă între 39 și 169 de euro pentru o persoană și include cazarea, transportul tur-retur cu autocarul, serviciile ghidului și asigurarea medicală. În ceea ce privește cazarea, majoritatea turiștilor moldoveni optează pentru hotele de trei stele.

Pe lângă city break-uri, mai sunt și excursiile de week-end. Dacă e vorba de destinații din țară, cele mai solicitate sunt excursiile către Orheiul Vechi și Mănăstirea Curchi. Pe perioada vacanțelor, elevii aleg destinația Soroca-Cosăuți. Prețul este de până la 200 de lei. Panda Tur are și oferte de excursii care încep pe teritoriul țării, apoi continuă cu o zi la Iași și Cheile Bicazului, România.

Potrivit Dinei Cepoi, manager la City Break, indiferent de anotimp, moldovenii tind tot mai mult să cunoască lumea. Escapadele de week-end sunt preferate de cei care vor să scape de rutină în orașe ca Roma, Veneția, Milano, Istanbul, Barcelona sau Paris. Sunt mulți clienți care, odată întorși dintr-o călătorie, își rezervă următorul city break cu o altă destinație.

Prețul unui bilet pornește de la 209 euro, spre exemplu pentru Veneția, și de la 356 de euro pentru Barcelona, pentru o persoana. Sejurul include de la două la patru nopți de cazare, mic dejun, zbor tur-retur din Chișinău sau Iași și asigurarea medicală. Majoritatea moldovenilor preferă unitățile de cazare de trei stele. Făcând o comparație cu anii precedenți, managerul la City Break spune că numărul turiștilor care solicită astfel de vacanțe a crescut în 2018 cu aproximativ 20%. Anual se deschid noi rute avia cu prețuri atractive, iar destinațiile populare în anii precedenți pot avea prețuri mai mari.

Managerul comercial Voiaj International, Victoria Josan, spune că mulți solicitanți de city break-uri sunt familii cu copii, care optează pentru orașe cu centre de distracție. Moldovenii aleg zboruri de zi, cât mai scurte, în special zboruri directe, dar și conexiuni, când sunt mai ieftine. În aprilie sunt solicitate destinații ca Amsterdam și Istanbul, unde au loc festivaluri ale lalelelor. În perioada sărbătorilor de iarnă, moldovenii aleg orașe în care se organizează festivaluri de lumină, pomi de Crăciun celebri, târguri de iarnă etc. Turiștii moldoveni nu optează pentru cazări luxoase, ci, mai degrabă, aleg posibilitatea de a vedea și a cunoaște ceva nou.

„Noi am observat că numărul celor care solicită oferte de city break este în creștere. Comparativ cu anii trecuți, la noi în agenție am observat o creștere de 30-40%”, spune managerul comercial al unei agenții de turism O tendință care se conturează este că tot mai mulți turiști aleg oferte care includ și activități culturale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău