”Moldovatransgaz” a majorat nejustificat cheltuielile

  • 27 Martie 2012 21:03
”Moldovatransgaz” a majorat nejustificat cheltuielile

Societatea ”Moldovatransgaz” a majorat nejustificat, cu peste 58 de milioane de lei, cheltuielile pentru reparația capitală a gazoductului magistral „Razdelnaya-Ismail”, arată un raport al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, citat de Info-Prim.Potrivit raportului, întreprinderea nu a respectat principiul costurilor minime în timpul selectării…

Societatea ”Moldovatransgaz” a majorat nejustificat, cu peste 58 de milioane de lei, cheltuielile pentru reparația capitală a gazoductului magistral „Razdelnaya-Ismail”, arată un raport al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, citat de Info-Prim.

Potrivit raportului, întreprinderea nu a respectat principiul costurilor minime în timpul selectării prin concurs a companiei de construcții contractată pentru lucrările de reparație. Controlul documentelor privind exportul temporar al țevilor a arătat prezența a două tipuri de facturi -  una eliberată de firma care a fost executorul real al lucrărilor și cealaltă eliberată de o companie intermediară cu conturi într-o zonă offshore. Prețul unor lucrări și facturile pentru procurarea țevilor au fost majorate de la 3 până la 21 de ori, constată raportul.

Directorul întreprinderii  „Moldovatransgaz”, Gheorghe Beliciuc a declarat că nu este de acord cu decizia ANRE, și o va ataca în instanța de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău