Moldovagaz a solicitat o reducere a tarifelor pentru consumatori

  • 02 Februarie 2018 12:22
Moldovagaz a solicitat o reducere a tarifelor pentru consumatori

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat pe 1 februarie, pe pagina oficială cererea parvenită de la Moldovagaz privind examinarea și aprobarea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale pentru anul 2018, precum și calculele care au stat la baza acestor tarife și prețuri. 

Din documentele publicate de ANRE rezultă că Moldovagaz a solicitat o reducere diferențiată a tarifelor pentru consumatori, scrie Mold-Street.

Astfel monopolistul propune ca prețul metanului livrat prin conductele de presiunea înaltă să scadă cu circa 25%. E vorba în special de centralele termoelectrice, care consumă circa 40% din toate gazele importate.

Pentru consumatorii conectați la conductele cu presiune medie prețul ar urma să scadă cu 24,3%. În același timp pentru gazul livrat prin conductele cu presiune joasă, inclusiv populația, prețul ar urma să scadă cu doar 6,5%.

La calcularea prețurilor Moldovagaz a luat în calcul un cost mediu de import de 178,5 dolari pentru o mie de metri cubi, cu circa 10,6% mai puțin decât prețul inclus în tariful în vigoare deja de doi ani.

Continuarea pe mold-street.com.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău