”Moldova în Nebunie”

  • 03 Noiembrie 2015 16:06
”Moldova în Nebunie”

O serie de evenimente culturale, printre care filme, expoziții de pictură, proiecții de fotografie care ilustrează diversitatea patrimoniului cultural contemporan al Republica Moldova vor fi prezentate în această săptămână în orășelul Belgian Mons, declarat capitală culturală europeană în 2015.Programul dedicat Republicii Moldova va avea loc vineri, 6 noiembrie.…

O serie de evenimente culturale, printre care filme, expoziții de pictură, proiecții de fotografie care ilustrează diversitatea patrimoniului cultural contemporan al Republica Moldova vor fi prezentate în această săptămână în orășelul Belgian Mons, declarat capitală culturală europeană în 2015.

Programul dedicat Republicii Moldova va avea loc vineri, 6 noiembrie. Este intitulat ”Moldavie en Folie” (”Moldova în Nebunie”), și este organizat de către Institutul Cultural Român la Bruxelles. Acesta  va debuta cu documentarul austriac Baronul țiganilor (2014), selecționat în acest an în Festivalul Internațional de film documentar Cronograf.

Cuprinde și prezentarea unei expoziții de pictură, din colecția Muzeului Național de Artă al Moldovei semnată de mai mulți artiști basarabeni (Veaceslav Fisticanu, Valeriu Herța, Ghenadie Jalbă, Vladimir Palamarciuc, Igor Svernei, Tudor Zbârnea).

Documentarul din 2014, semnat de regizorul Leontina Vatamanu ”Te iubesc Ion și Doina”, subtitrat în limba engleză, va încheia seria de evenimente culturale dedicate Republicii Moldova de la Mons.

Amintim că orașul belgian Mons și Plzen din Cehia au fost declarate Capitale Culturale Europene în 2015. Pe parcursul anului, în cele două localități se desfășoară numeroase evenimente culturale de amploare, printre care  festivaluri de muzică clasică, de jazz sau populară, festivaluri de teatru și film, concerte etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău