Moldexpo lansează un nou proiect expozițional - Eco & Green Expo

  • 29 August 2023 16:08
Moldexpo lansează un nou proiect expozițional - Eco & Green Expo

Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” lansează un nou proiect expozițional. În perioada 8-10 septembrie curent, Centrul va găzdui prima ediție a expoziției Eco & Green Expo – 2023. La eveniment vor participa peste 30 de companii din Republica Moldova și de peste hotare, care activează în domeniul economiei verzi și al produselor și serviciilor ecologice, transmite MOLDPRES.

Expoziția va cuprinde o suprafață de două mii de metri pătrați. În standurile participanților vor fi promovate inovații în domeniu, tehnologii de reciclare a deșeurilor, de salubrizare, surse alternative de energie, transport ecologic, stații de alimentare ale acestuia, afaceri ecologice, creditarea acestora, producători de alimente ecologice. Spre exemplu, Combinatul de Vinuri Cricova va prezenta un vin bio, certificat pe piața mondială și primul în Moldova cu acest statut.

Directorul general al Moldexpo, Carolina Chiper, a afirmat că expoziția „Eco & Green Expo - 2023” este un proiect în premieră, dedicat protecției mediului. Apariția acestuia pe piața expozițională nu este întâmplătoare și a fost dictată de preocupările societății privind protecția mediului, în special sporirea atenției la nivel de stat față de acest important domeniu și, drept urmare – încurajarea tot mai insistentă a întreprinderilor în dezvoltarea economiei verzi și circulare și promovarea valorilor ecologice.  

Potrivit organizatorilor, Eco & Green Expo are menirea de a contribui la sporirea accesibilității și extinderea ariei de utilizare a tehnologiilor verzi și de protecție a mediului, optimizarea, eficientizarea resurselor și dezvoltarea proceselor de producere mai pure, reciclarea deșeurilor.

Forumul expozițional include un bogat program de seminare, activități de promovare a acțiunilor, tehnologiilor, produselor și serviciilor eco, organizate de către Ministerul Mediului și Green City Lab Moldova, care sunt co-organizatorii evenimentului. Totodată, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului oferă suport subvențional participanților la expoziție. Eco & Green Expo este organizată în parteneriat cu Proiectul „Tehnologiile viitorului în Moldova”, USAID Moldova, UNDP Moldova și misiuni diplomatice acreditate la Chișinău.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc pe 8 septembrie, ora 11:00, în pavilionul 2 al Moldexpo

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău