MOLDEXPO | Astăzi începe târgul de caritate de Crăciun

  • 03 Decembrie 2016 08:44
MOLDEXPO | Astăzi începe târgul de caritate de Crăciun www.christmas-fair.moldexpo.md

A 20-a ediție a Târgului de caritate de Crăciun organizat de Clubul Internațional al Femeilor va avea loc pe 3 decembrie, la Moldexpo. Ambasade acreditate în Moldova, meșteri populari, diferite organizații internaționale și naționale, agenți economici vor expune în cadrul târgului bucate, băuturi, lucrări de artă, haine, cărți și jucării pentru copii, toate la un preț accesibil.

Din banii adunați urmează a fi susținute două centre sociale, o asociație obștească și un orfelinat, transmite IPN.

Organizatorii târgului susțin că pentru susținerea materială a Centrului SOS Autism, Centrului de Drept al Femeilor din Republica Moldova, Organizația „Neoumanist” și orfelinatul din Hâncești este necesară suma de 45 de mii de dolari.

Co-președinta Clubului, Maria Marinuța, a menționat că Târgul de caritate este o  tradiție foarte frumoasă preluată din alte culturi. Potrivit ei, acesta este evenimentul central al Clubului Internațional al Femeilor, care generează cea mai mare acumulare de fonduri pentru proiectele caritabile „Spiritul sărbătorilor de iarnă întotdeauna ne invocă să fim mai buni, invocă spiritul de caritate, dragostea față de aproapele nostru, să ajutăm cu ce putem acolo unde este necesitate”, a spus co-președinta.

Anul acesta standul Moldovei va fi reprezentat de Asociația Femeilor Antreprenoare. Târgul se va desfășura la Centrul Moldexpo între orele 10.00-17.00, iar intrarea va costa 20 de lei. În cadrul evenimentului va avea loc și o tombolă cu numeroase premii.

Noutatea evenimentului este că în acest an vor fi plasate câteva corturi în aer liber, după modelul târgurilor clasice de Crăciun.

La ediția de anul trecut, la târg au fost adunați 35 de mii de euro, bani care au fost folosiți pentru construcția unui ascensor în incinta Centrului pentru copii cu dizabilități „Fenix” din Râșcani. De asemenea, o parte din bani au fost donați asociației „Debra Moldova”, care apără drepturilor persoanelor ce suferă de Epidermoliza Buloasa (boala fluturașului), iar o parte au fost alocați pentru dotarea și conectarea la internet a unui centru de plasament din Strășeni.

Membrii Clubului Internațional al Femeilor sunt soțiile ambasadorilor străini, membre ale organizațiilor internaționale și femei active din comunitatea locală, care activează pe bază de voluntariat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău