Modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor a fost modificat

  • 03 Ianuarie 2020 10:11
Modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor a fost modificat

În procesul de declarare a valorii în vamă, declarantul va fi informat prin actul de inspecție referitor la motivul justificat de neacceptare a prețului declarat. Totodată, procesul de prezentare a dovezilor suplimentare în susținerea prețului declarat va fi îmbunătățit.

Prevederile se conține Regulamentul cu privire la modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor, care a fost modificat, transmite IPN.

Hotărârea de Guvern prin care au fost operate respectivele modificări a fost publicată în Monitorul Oficial. Potrivit vicepremierului Serghei Pușcuța, ministrul al finanțelor, îmbunătățirea procesului de control a valorii în vamă constituie unul din principalele domenii de intervenție, orientate spre armonizarea integrală a cadrului legal național la principiile Organizației Mondiale a Comerțului și Uniunii Europene.

„Modificările respective reprezintă un obiectiv prioritar instituțional și vin să soluționeze unele aspecte tehnice legate de procedură, prin implementarea unor mecanisme transparente de declarare și contestare a valorii în vamă de către agenții economici”, a declarat Serghei Pușcuța, citat într-un comunicat de presă al MF.

Modificările prevăd dezvoltarea sintagmei ,,îndoieli întemeiate” prin identificarea acestora ca neconcordanțe în acte, riscuri potențiale sau determinate. De asemenea, este oferit dreptul la replică, atunci când declarantul nu este de acord cu decizia organului vamal. Este acordat și dreptul de solicitare a bazei de calcul a valorii în vamă determinate prin aplicarea metodei de rezervă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău