Modificări privind examinarea dosarelor civile. Ce decizie a luat Comisia pentru situații excepționale (bizlaw.md)

  • 05 Aprilie 2020 11:11
Modificări privind examinarea dosarelor civile. Ce decizie a luat Comisia pentru situații excepționale (bizlaw.md)

Magistrații vor putea examina și dosarele civile privind luarea în custodie publică a străinilor și de prelungire a duratei acesteia. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru situații excepționale, scrie bizlaw.md

Amintim că, încă în data de 18 martie, autoritățile au decis să suspende de drept examinarea cauzelor civile. Excepție sunt dosarele care se examinează conform legii în lipsa părților, care au fost amînate pentru pronunțare, ce vizează eliberarea ordonanțelor de protecție, acțiunile privind confiscarea averii nejustificate, încuviințarea spitalizării forțate și tratamentului forțat.

Totodată, pentru a examina dosarele, instanțele de judecată pot dispune măsuri pentru desfășurarea ședinței de judecată prin videoconferință și procedează la comunicarea actelor de procedură prin fax, poștă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului actului și confirmarea primirii acestuia.

După încetarea stării de urgență, judecarea proceselor suspendate de drept se vor relua din oficiu. În termen de zece zile de la încetarea stării de urgență, instanța de judecată va lua măsuri pentru fixarea termenelor de judecată și citarea părților.

Sursa:bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău