Modificări la Legea cu privire la avocatură

  • 16 Aprilie 2021 16:42
Modificări la Legea cu privire la avocatură

Un avocat nu va putea deține concomitent funcții în organele de autoadministrare a avocaturii, precum și nu va putea deține mai mult de două mandate în comisiile Uniunii Avocaților. Prevederile se conțin într-un proiect de modificare a Legii cu privire la avocatură, votat în Parlament în primă lectură, transmite IPN.

Autorul proiectului, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a declarat că prin acest proiect se aduc și clarificări cu referire la modul de convocare, organizare și desfășurare a ședințelor Congresului Uniunii Avocaților și Consiliului Uniunii Avocaților, fiind determinat clar modul de desfășurare a acestor ședințe, stabilit cvorumul și procedura de vot.

Se propun modificări și la competențele Consiliului Uniunii Avocaților, acestea fiind extinse din contul competențelor Congresului. În acest sens, se propune trecerea competențelor de aprobare a bugetului și execuției bugetare, aprobare a taxelor percepute în bugetul Uniunii Avocaților, din competența Congresului în competența Consiliului Uniunii Avocaților, oferindu-se flexibilitatea necesară pentru adoptarea acestor decizii în termene proxime.

Proiectul PAS urmează să fie comasat cu un proiect al Partidului Socialiștilor, iar ulterior urmează votul în lectură finală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău