Modificări la bugetul de stat, aprobate de Guvern. Deficitul bugetar va fi de circa 16 miliarde de lei

  • 03 Septembrie 2020 16:00
Modificări la bugetul de stat, aprobate de Guvern. Deficitul bugetar va fi de circa 16 miliarde de lei

Guvernul a aprobat astăzi o serie de  modificări la bugetul de stat. Astfel, veniturile urmează să scadă cu aproape 650 de milioane de lei, iar cheltuielile – cu 1 miliard 856 de milioane.

Potrivit notei informative la proiect, veniturile bugetului de stat pentru 2020 vor fi de 37,2 miliarde de lei, cheltuielile vor constitui 53,2 miliarde de lei, iar deficitul bugetar va constitui aproape 16 miliarde de lei.

După cum a menționat în cadrul ședinței, ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, ajustările sunt necesare pentru a corela indicatorii bugetari la cei agreați cu experții Fondului Monetar Internațional, în cadrul discuțiilor din luna iulie.

Autoritățile spun că astfel se vrea acoperirea insuficienței de venituri proprii a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală și bugetului asigurărilor sociale de stat, inclusiv pentru asigurarea majorării de la 700 lei până la 900 lei a suportului unic pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum lunar nu depășește 3000 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Thu
1
Fri
2
Sat
1
Sun
2
Mon
0
Arhivă Radio Chișinău