Modificări în componența MoldovaGaz. Directorul unui centru de expertiză din R.Moldova, printre membrii Consiliului de Observatori

  • 21 Septembrie 2019 15:25
Modificări în componența MoldovaGaz. Directorul unui centru de expertiză din R.Moldova, printre membrii Consiliului de Observatori

Pe 20 septembrie 2019, adunarea generală extraordinara a acționarilor întreprinderii moldo-ruse „Moldovagaz” a ales nouă componență a Consiliului de Observatori, potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii.

Printre membrii Consiliului de Observatori se numără Elena Burmistrova, vicepreședintele Gazprom, Serghei Kuzneț, Victor Valov și Ghenadie Abașchin din partea Gazprom, iar din parte Guvernului republicii Moldova - economistul Adrian Lupușor, director executiv al Centrului Expert-Grup și Călin Negură, șef de direcție în cadrul Ministerului Economiei, notează 

După încheierea lucrărilor Adunării generale extraordinare a acționarilor, membrii Consiliului de Observatori s-au întrunit în prima ședință în care au ales președinte al Consiliului de Observatori Moldovagaz, pe Elena Burmistrova și vicepreședinte pe Adrian Lupușor.

Mold-Street menționează că Elena Burmistrova, este directorul general al companiei Gazprom Export (subsidiara Gazprom) și vice-președinte al Gazprom, responsabilă de activitatea economică externă, inclusiv statele din fostul spațiu sovietic.

Noua componență a Consiliului de Observatori a dat asigurări că va susține misiunea Moldovagaz de a asigura furnizarea fiabilă a consumatorilor Republicii Moldova cu gaze naturale, precum și tranzitul de gaze naturale prin teritoriul țării noastre în volume depline.

În același timp, Consiliul de Observatori va depune eforturi pentru îmbunătățirea indicatorilor financiari, crearea mecanismului de gestionare eficientă a patrimoniului, reglementarea datoriilor creditoriale, precum și soluționarea altor probleme din sectorul gazelor naturale, se arată.

La adunarea generală extraordinara a acționarilor au fost prezenți 41 acționari care dețin 98,93% (13.184.616 acțiuni), din numărul total de acțiuni cu drept de vot.

La începutul acestei luni, prin Hotărârea Consiliului de Observator, Președinte al Consiliului de Administrație al Modlovagaz a fost numit Vadim Ceban, care a preluat funcția din 2 septembrie 2019.

Moldovagaz este una dintre cele mai mari companii din Republica Moldova. Ea este deținută de Gazprom cu o cotă de 50%, Guvernul Republicii Moldova - cu peste 35,3%, alte 12,4% revin administrației de la Tiraspol, dar sunt gestionate de Gazprom.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
0
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,6 m/s
Sat
3
Sun
3
Mon
2
Tue
4
Wed
2

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău