Modificarea componenței delegației Chișinăului în Comisia Unificată de Control, aprobată de Guvern

  • 09 Noiembrie 2018 12:27
Modificarea componenței delegației Chișinăului în Comisia Unificată de Control, aprobată de Guvern

În cadrul ședinței din 8 noiembrie curent, guvernul a decis modificarea componenței nominale a delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului pentru reintegrare, documentul aprobat de executiv urmărește consolidarea capacităților delegației Republicii Moldova privind reprezentarea intereselor statului, sprijinul multilateral al procesului de reglementare transnistreană, precum și contribuirea la soluționarea problemelor ce țin de asigurarea securității cetățenilor, a păcii și a ordinii de drept în Zona de Securitate.

Comisia a fost creată și își exercită activitatea în baza Acordului moldo-rus semnat la 21 iulie 1992. Comisia include delegații din partea Republicii Moldova, Federației Ruse, regiunii transnistrene, Ucrainei și OSCE. Comisia Unificată de Control se întrunește săptămânal, la Bender, în prezența moderatorilor și observatorilor, pentru a pune în discuție și a formula soluții în problemele ce țin de securitatea și ordinea de drept, dar și de funcționarea mecanismului de pacificare în Zona de Securitate.

În cadrul delegației Republicii Moldova sunt incluși conducătorul delegației, membri și experți cu statut permanent care reprezintă autoritățile administrației publice centrale potrivit domeniilor de competență.

Regulamentul de activitate al delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a fost aprobat de guvern la 3 octombrie 2011.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău