MobiSign – o nouă semnătură electronică, disponibilă gratuit prin aplicație mobilă

  • 18 Mai 15:02
MobiSign – o nouă semnătură electronică, disponibilă gratuit prin aplicație mobilă

Un nou serviciu guvernamental de identitate și semnătură electronică mobilă  MobiSign va fi pus în curând la dispoziția cetățenilor și organizațiilor și va fi disponibil gratuit atât pentru cetățenii din țară, cât și pentru diaspora. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi Conceptul și Regulamentul privind modul de funcționare și utilizare a serviciului guvernamental de identitate și semnătură electronică mobilă MobiSign.

Potrivit unui comunicat al Serviciuliui de presă al Guvernului, spre deosebire de alte tipuri de semnătură digitală, disponibile pe teritoriul Republicii Moldova, aplicația MobiSign oferă o serie de avantaje: este gratuită, nu necesită cititoare de carduri, poate fi descărcată direct pe telefon și nu creează impedimente pentru folosirea pe același dispozitiv a serviciilor de semnătură mobilă furnizate de operatorii de telefonie mobilă.   

Dreptul de utilizare a serviciului va putea fi obținut după confirmarea identității și înregistrarea la operatorii desemnați pentru certificarea cheii publice din cadrul instituțiilor prestatoare: Centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice și misiunile diplomatice și oficiile consulare pentru înregistrarea beneficiarilor MobiSign din diaspora este cu sprijinul programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Totodată, nu este exclusă posibilitatea înregistrării utilizatorilor la distanță. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,2 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău