Mobilizare la Poliția de Frontieră și Vamă, pentru fluidizarea traficului transfrontalier de Paștilor Blajinilor

  • 14 Aprilie 2018 13:24
Mobilizare la Poliția de Frontieră și Vamă, pentru fluidizarea traficului transfrontalier de Paștilor Blajinilor

Peste 60 de mii de persoane au traversat frontiera în ultimele 24 de ore. Potrivit informațiilor Poliției de frontieră, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 60 234 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri - 32 129 a fost înregistrat pe sensul de intrare în R. Traficul unităților de transport a prezentat un număr de 14 959 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost Leușeni, Sculeni, Otaci și Aeroportul Internațional Chișinău.

Poliția de Frontieră și Serviciului Vamal anunță că activează la capacitate maximă pentru a accelera traficul transfrontalier în ajunul Paștelui Blajinilor, când este așteptată o sporire a traficului  pe sensul de intrare în țară.

Potrivit unui comunicat al instituției, Serviciul Vamal este pregătit pentru o eventuală creștere a fluxurilor, având dispuse o serie de măsuri pentru a reduce timpul de așteptare în vamă. Acestea se referă preponderent la suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor  posturilor vamale și a adjuncților acestora în actul de vămuire.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. De asemenea, pe pagina web a Serviciului Vamal, șoferii pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi, pentru a-și putea planifica ruta optimă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău