Mobilizare de urgență la Serviciul Situații Excepționale

  • 28 Iunie 2016 17:51
Mobilizare de urgență la Serviciul Situații Excepționale

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale s-a întrunit marți, 28 iunie, după-amiază într-o ședință urgentă în contextul lansării codului portocaliu de instabilitate atmosferică în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al SPCSE, au fost convocați responsabili din cadul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății, Ministerul Transporturilor, conducători din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, Departamentului Trupelor de Carabinieri și Academiei de Poliție. În cadrul discuțiilor s-a decis mobilizarea tuturor instituțiilor și subdiviziunilor responsabile de gestionarea sitauțiilor de risc, dar și implicarea forțelor necesare în cazul unor calamități de proporții și monitorizrea strictă a situației din țară.

S-a dispus formarea a trei celule de criză în raioanele Bălți, Edineț și Ungheni care vor fi responsabile de acumularea informațiilor și monitaorizrea situației în teren.

Conform informațiilor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, precipitații abundente se vor cădea în 10 raioane. Astfel de ploaie ar putea fi afectate localități din raioanele Briceni, Edineț, Ocnița, Dondușeni, Rîșcani, Glodeni, Fălești, Ungheni, Nisporeni și Hîncești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău