MMPS a lansat campania națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”

  • 15 Octombrie 16:17
MMPS a lansat campania națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”

În contextul Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane, marcată pe 18 octombrie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a dat startul Campaniei naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”. Campania, care se desfășoară între 14 și 18 octombrie, ajunsă la cea de-a 13-a ediție, are ca obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la riscurile și consecințele traficului de persoane.

Republica Moldova, în calitate de parte semnatară a tratatelor internaționale în domeniul combaterii traficului de ființe umane, continuă să promoveze politici și acțiuni eficiente în acest sens, susținute de organizații necomerciale, societatea civilă și parteneri de dezvoltare. Eforturile naționale se aliniază obiectivelor globale din Agenda 2030, care urmăresc prevenirea abuzurilor, eradicarea violenței împotriva femeilor și fetelor, precum și eliminarea muncii forțate.

Așadar, pe parcursul acestei săptămâni, la nivel național, Agențiile teritoriale de asistență socială, Inspectoratul de Stat al Muncii și alte instituții specializate vor organiza activități de informare, sensibilizare și suport pentru victimele traficului de ființe umane. Scopul acestor acțiuni este de a educa publicul cu privire la drepturile victimelor și de a facilita accesul acestora la servicii de protecție și asistență.

Această săptămână dedicată activităților anti-trafic reprezintă un prilej suplimentar de a ne consolida eforturile în prevenirea și combaterea acestui fenomen multidimensional și de a oferi sprijin victimelor, astfel încât acestea să-și poată reconstrui viața în siguranță și demnitate”, se arată într-un comunicat de presă emis de MMPS. 

MMPS a lansat campania națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,24
Ploaie ușoară
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Wed
12
Thu
8
Fri
7
Sat
8
Sun
7
Arhivă Radio Chișinău