Membrii unei Comisii parlamentare au discutat cu Oleg Serebrian despre problematica asigurării drepturilor omului în regiunea din stânga Nistrului

  • 27 Ianuarie 2022 16:16
Membrii unei Comisii parlamentare au discutat cu Oleg Serebrian despre problematica asigurării drepturilor omului în regiunea din stânga Nistrului

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut, astăzi, un dialog cu Oleg Serebrian, viceprim-ministru pentru Reintegrare. Discuțiile s-au desfășurat pe platforma Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, condusă de vicespeakerul Mihail Popșoi.

Oficialii au discutat despre situația din regiunea transnistreană, problemele curente, referindu-se în mod special la problematica asigurării  drepturilor omului în regiunea din stânga Nistrului.

Au fost abordate aspecte ce țin de rolul Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova în activitatea Biroului politici de reintegrare, dar și agenda de lucru în perioada imediat următoare, fiind analizat un plan de activitate al Comisiei.  

”Aveți tot sprijinul și deschiderea noastră în eforturile comune de soluționare a diferendului transnistrean într-o manieră pașnică și sigură”, a declarat Mihail Popșoi.

Oficialii au subliniat necesitatea menținerii unui dialog constant în contextul unor subiecte strategice precum problema drepturilor omului, funcționarea instituțiilor de învățământ, dar și a penitenciarelor din stânga Nistrului.  

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian și-a exprimat deschiderea pentru o cooperare strânsă în toate domeniile. ”Este important să avansăm cu precauție și contăm pe sprijinul dumneavoastră în îndeplinirea agendei stabilite”, a menționat oficialul.

Comisia parlamentară specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova a fost constituită la 4 noiembrie 2021, cu scopul apropierii cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău