Peste 3.000 de persoane, evacuate în sudul Franței din cauza unui incendiu de vegetație

  • 09 August 2022 14:17
Peste 3.000 de persoane, evacuate în sudul Franței din cauza unui incendiu de vegetație

Peste 3.000 de persoane, locuitori ai unor sate din sudul Franței, în Aveyron, și turiști, au fost evacuate marți, din cauza unui incendiu care a distrus cel puțin 700 de hectare de vegetație, fără a face victime, relatează AFP, citat de Agerpes.

În sudul Franței, incendiul, declanșat de un utilaj agricol luni seara la Massegros, în departamentul Lozere, s-a extins în direcția Aveyron, până în satul Mostuéjouls. Marți dimineață, focul întețit de vânt și secetă nu s-a mai extins. Pompierii au aprins "focuri tactice" pentru a arde preventiv vegetația pentru a împiedica extinderea incendiului.

Autoritățile au ordonat evacuarea tuturor locuitorilor din satul Mostuéjouls, în centrul Parcului Național Cévennes, nu departe de pădurea de conifere cuprinsă de flăcări. Persoanele evacuate au fost direcționate către săli de festivități și școli din municipiile învecinate.

"Flăcările erau la câteva sute de metri distanță, jandarmii și pompierii au venit să ne ceară să evacuăm, a trebuit sa plecăm cu toții în miezul nopții", a declarat Gabin Castro, un locuitor din Mostuéjouls.

Peste 600 de pompieri din mai multe departamente au fost mobilizați pentru stingerea incendiului, fiind ajutați de bombardiere cu apă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău